• Masalah yang sering di hadapi oleh para gadis terutamanya di Malaysia adalah mempunyai saiz pinggul yang besar dan lebar. Ada sesetengah gadis menjadi tidak yakin dengan penampilan diri hanya di sebabkan masalah yang klise ini.
  • Bertudung bukanlah alasan untuk kamu tidak menitik berat tentang penjagaan rambut. Malah, bertudung juga bukanlah punca utama mengapa rambut kamu tidak sihat. Pokok pangkalnya ialah cara penjagaan dan bagaimana kamu merawat rambut kamu memainkan peranan penting dalam memastikan rambut sihat dan bermaya. Jom lihat, apakah langkah yang betul untuk memastikan rambut kuat dan sihat.
  • “amboi, wanginya artis tu! Kenapalah kita tidak sewangi mereka ya?” Chopppp! Siapa kata kita tak boleh jadi wangi seperti mereka ? Boleh je, asalkan kita rajin dan komited untuk lakukan beberapa pekara seperti di bawah…
  • Pemakaian ‘Boyfirend Jean’ pernah menjadi satu trend yang mesti di cuba oleh para remaja terutamanya di Hollywood. Memang tidak dinafikan ia agak trendy dan lain daripada yang lain. Cumanya ada beberapa pekara yang membuatkan kamu harus fikir dua tiga kali sebelum menyarung pakaian ini di badan mu.
  • Nak miliki kuku cantik dan bersih tetapi tidak mempunyai wang yang cukup untuk ke saloon ? Jangan bersedih, REMAJA ada satu cara yang boleh kamu lakukan dengan hanya menggunakan garam Caranya mudah sahaja,
  • Pada zaman kini, Fesyen dan teknologo bergerak pantas sehinggakan sukar di kejar. Fesyen memang jadi kegilaan gadis-gadis muda walaupun adakalanya ia langsung tak masuk akal. Mungkin cantik di mata kamu, tapi percayalah bagi seseorang lelaki ada 7 trend fesyen yang meluat dan tak sanggup si dia lihat seorang wanita gayakan.
  • Hello guys, Buat julung kalinya REMAJA ingin memberi peluang pada kamu semua yang mempunyai 'butik online' untuk berkongsi dan promosikan produk-produk kamu di dalam Majalah Remaja tanpa di kenakan sebarang bayaran. Untuk pengetahuan kamu, ini dalah satu-satunya majalah yang memberi peluang keemasan seperti ini pada semua pemilik butik online..
  • Hi korang, Sebut hari isnin je, pasti kita akan teringat sesuatu yang 'formal' bukan? Kadang kala, bila 'mind set' kita bergitu membuatkan kita terbatas dan buntu untuk bergaya.
  • Baju nipis dan jarang memang sesuai di pakai ketika musim panas. Bukan sahaja ia menyejukkan malah ia juga mampu memberi keselesaan pada diri tahap maksima. Namun, hati-hati bila mengenakan pakaian ala-ala see trough ini. Silap-silap hari bulan ia akan menampakkan diri kamu terlalu ‘murah’. Jadi jom ambil langkah berjaga-jaga bila mengenakan baju nipis ini.
  • Wah, nampaknya Hari Raya Aidilfitri tak lami lagi bakal menjelma.
  • “Hitam itu menawan!”
  • Ombre adalah tona warna daripada gelap kepada cerah.
  • Bak kata pepatah “Fashion is just as important as your taste in music”.
  • "Eiii bosannya! Asal hari isnin je kena pakai formal pergi office! erghhhhh! tak suka lah! memang nampak macam orang dah berusia lah kan!"
  • Golongan remaja adalah golongan yang 'daredevil' atau senang kata berani dan bersemangat
  • Wah, cantiknya baju tuh ! nak beli lah. Muat tak muat belakang kira janji aku dapatkan dia dulu!”
  • Jika dahulu fesyen Bohemian atau mudah dikenali sebagai Boho sangat menjadi trend pada zaman 70-an..
  • Siapa yang tidak kenal dengan juri “XFACTOR” yang sangat versatil dan ranggi ini?
  • Menggabungkan manik-manik dan batu-batuan, kalungan bib pasti menjanikan gaya unik dan menawan
  • Fesyen tidak terhad kepada pengayaan busana semata-mata, malahan tren
  • Sesekali, apakata kamu uji kreativit kamu dengan menghasilkan aksesori
  • Baru-baru ini, team @RemajaDigital sempat jalan-jalan di sekitar Jalan Bukit Bintang dan
  • Semalam, team Web Remaja telah ke Pavilion dan KLCC mencari ‘fashionista - fashionista’ yang ada di sekitar ibu kota
  • Masih tercari-cari aksesori unik dan menarik untuk tampil menawan
  • Namanya yang sinonim sebagai lokasi hiburan bertaraf antarabangsa, Hard Rock Cafe mula melangkah
  • Limpahi perhiasan sekelilingmu dengan sentuhan vintaj selaku pengubah suasana
  • Setiap jejaka pasti punya kemeja polo buat salinan harian mereka.
  • Gayaan universal denim sentiasa. Bukan tertakluk jean semata, riaskannya
  • Deretan gerai yang memeriahkan Uptown Shah Alam di Kompleks Muhibbah
  • Serlahkan sisi garang dengan mengenakan blaus cetakan harimau bintang
  • Pernah menjadi uniform tradisi pelajar di Universiti Harvard suatu masa dahulu, jaket varsiti kini mengalami evolusi
  • Tiada masalah gaya untuk mereka yang berhijab. Tetapi bagaimana pula dengan yang free hair?
  • Diinspirasikan daripada reka bentuk tahan lasak 1940-an dan 50-an,
  • Musim kemerdekaan menyalurkan hembusan semangat.
  • Kuasa warna bisa bikin indera terpana. Bertemakan Jalur Gemilang,
  • Tibanya Syawal perlu dirai penuh kemeriahan
  • Ledakan gaya berhijab terus
  • Polka dot, belang, berpetak atau kosong, mana satu ilusi yang sesuai untuk kamu gayakan?
  • Direka dan dibuat khusus untuk para profesional muda lelaki mahupun perempuan yang menghargai ilham kontemporari dan unik,
  • Corak belang atau jalur mungkin menjadi ketakutan bagi sesetengah gadis. Kadang-kadang ia nampak terlalu menonjol,
  • Praktikal, minimalis dan ringkas, itulah gaya yang ditawarkan untuk stail boyish dalam berbusana.
  • Sebelum tercetusnya revolusi blok warna, ungkapan “tidak sama sekali” bagi pemilihan rona oren dalam diari gaya
  • Butik Ripcurl yang terletak di pusat beli-belah Fahrenheit 88, Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur ini
  • Seluar pendek bisa mencuri perhatian para jejaka terutamanya bagi mereka yang sukakan gaya ringkas nan polos.
  • Pernahkah terfikir yang kamu tidak boleh memakai corak polka dot? Fikir sekali lagi!
  • Blaus , kemeja dan skirt labuh merupakan item harus miliki buat sang gadis tampil sopan ke pejabat. Gayaan rona polos
  • Tiada masalah bagi si gadis untuk membeli-belah kerana begitu banyak butik dikhususkan untuk mereka. Namun bagaimana pula dengan si jejaka?
  • Label eksekutif muda pastinya menggambarkan ciri kewibawaan dan keyakinan setiap mata yang memandang.
  • Laman web membeli belah popular di Malaysia, FashionValet.net (FV) hari ini melancarkan rangkaian kecantikan FV Beauty.
Ramadan untuk Kemanusiaan